VIANOČNÝ DARČEK

Určite to poznáte. Vianoce za dverami a Vy nemáte ešte vianočný darček. Čo darček, nemáte ani nápad, čo kúpiť.

Ja do tejto kategórie nepatrím. Neskromne sa môžem pochváliť, že darčeky pre svojich milovaných a pre rodinu kupujem počas celého roka. Pozorne počúvam o prianiach a túžbach, rozmýšľam a kupujem. Väčšinou, keď zdobím domácnosť na prvú adventnú nedeľu, balím aj darčeky.

Všetko sa zdá byť ideálne až do doby, keď sa Vaša rodina rozrastie a Vy začnete kupovať darčeky aj neveste, zaťovi. To sa ešte dá. S tými ste v kontakte niekoľkokrát v roku. A môžete sa poradiť aj s deťmi.

Problém nastane, keď máte zabezpečiť darček pre vzdialenejšiu rodinu, v mojom prípade pre svatovcov. Ani to by nebol až taký problém. Veď ste rodina, poznáte sa, máte približne rovnaké zvyky. Ale čo v prípade, keď sú svatovci zo zahraničia, nestretávate sa viac ako 2x za rok a nemáte rovnaké zvyky?

A tu sa to začalo. Osobné darčeky tipu – košeľa, blúzka, šatka, kravata, peňaženka, parfém som vylúčila hneď na začiatku. Veď ich tak dobre nepoznám. Ďalšou možnosťou bolo niečo do domácnosti. A opäť problém. Svadba bola v zahraničí, kde bývajú naše deti. V krajine, v ktorej nebývame ani my, ani svatovci. Stretávame sa všetci spolu v zahraničí. V destináciách, ktoré chceme buď spoznať alebo oddýchnuť si. Naša vzdialená rodina u nás na Slovensku bola, ale my u nich nie. Nie preto, že by sme nechceli, ale preto, že to momentálne nie je veľmi bezpečná oblasť. Ale vráťme sa k darčeku do domácnosti. Keďže ich domácnosť nepoznám, netrúfala som si kúpiť niečo typické zo Slovenska. Napríklad drevené výrobky, keramiku, porcelán. Čo keď sa im nehodia. A nerada kupujem darčeky len preto, aby som niečo kúpila.

Rozmýšľala som naozaj dlho a intenzívne. A potom to prišlo. Bola svadba. Máme krásne profesionálne fotografie šťastných mladých ľudí. Vybrala som podľa môjho názoru najkrajšiu a dala ju vytlačiť na plátno ako obraz. Hodí sa do každej domácnosti, pripomína nádherné chvíle a zachytáva neopakovateľné okamihy. Svatka má rada magnetky. Dala som ich vyrobiť niekoľko. Znova z fotografii, ktoré mali „dušu“. A svatovi dobrú domácu, niekoľkoročnú pálenku.

A tešila som sa na chvíľu, keď si budeme vymieňať darčeky. Najskôr sme podali balíček s magnetkami. Krabica veľká, magnetiek niekoľko rafinovane ukrytých v krabici. Pri rozbaľovaní sa nahľadali, nasmiali sme sa, zaspomínali, …

Bola som už aj netrpezlivá, lebo ja som sa nevedela dočkať rozbaľovania „hlavného“ darčeka. No čo Vám poviem. Svatka sa zmenila na malé dieťa. Po rozbalení rozžiarené oči a v nich slzy. Slzy radosti. Mať doma obraz detí, ktoré máte radi, žijú ďaleko a vy ich môžete vidieť na obraze každý deň, na nezaplatenie J

Neskromne môžem povedať, že som bola na seba pyšná. Nápad zrealizovali VAŠE DARČEKY dokonale, presne podľa mojich predstáv.

A znova sa potvrdilo, že vianočné darčeky nie sú o peniazoch, ale o nápadoch. Myslieť na to, že chcete niekomu urobiť radosť. A keď sa Vám to aj podarí, šťastných ľudí bude viacej. A nemalo by to byť len na Vianoce :-)

Možností na originálny a personalizovaný darček je veľa. Stačí sa len rozhodnúť. My Vám vieme pomôcť a potlačiť aj nepotlačiteľné.

Tipy na vianočné darčeky nájdete aj v e-shope vasedarceky.sk

  1. 4 kroky k jedinečnému a osobnému vianočnému darčeku
  2. Vyberte si darček. Hrnček.  Zrkadielko.  ObrazMagnetky.
  3. Pošlite nám obrázok alebo text, ktorým chcete darček potlačiť.
  4. Do 4 dní čakajte balíček s darčekom.

A potom len čakajte na Vianoce a tešte sa spolu z originálneho darčeka.